Wednesday, 14 August 2013

Driver Notebook 1 Malaysia Creatiiv H-S30



Assalamualaikum, nmpknya lama sdh terbiar blog ni.... ok hari ni aq akn buat satu post pasal driver netbook 1 malaysia creatiiv...kpd sesiapa yg memiliki netbook ini dan sudah bosan windows yg di install secara default iaitu windows 7 Professional dan mau install window lain misalnya Windows 7 ultimate pasi payah selepas format netbook ni kalau tiada drivernya...

Aku sendiri mengalami masalah ni selepas format netbook ni terutama mencari driver untuk wireless, byk dahh aq buka forum cari driver ni... nasib baik la ada kwn aq yg menyimpan driver netbook bagi model ni.. cepat2 aq mintak dan upload di 4shared... ok linkya adaalah seperti berikut


kpd sesiapa yg mau cari driver pencarian anda telah berakhir...

Wednesday, 20 February 2013

CARA MELETAKKAN "FACEBOOK LIKE" DI BLOG ANDA

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, setelah berusaha mencari di google bagaimana meletakkan link "facebook like" akhirnya jumpa juga aku... ok mula-mula sekali


1.Buka url ini Like Button - Facebook developer dan masukkan url blog anda kemudian klik "get code"


2.Copy Javascript SDK di blog anda



Mula-mula buka
blogger dashboard>template>Edit HTML>Klik Expand Widget Template
Copy selepas perkataan </body> seperti ini


3. copy paste script ini

seperti ini


4. Klik Save Template dan buka blog anda...
Sudah siap!!! 

Thursday, 14 February 2013

Blogger???

Assalamualaikum,blog? mngkn agak terlewat aq mula beblog ni, skrang umur 21 baru ada blog... biasalah d rumah xda internet, aq x pernah melanggan broadband atau pn wifi, paling2 pn pnjam sama kawn jak bah bb tu.... on wifi? comform la cari free wifi hotspot.... pasal buat blog ni aq pikir mau pakai laptop sdja, xpernah plak aq test d hp. sebelum ni pn aq on9 guna internet mobile... free jugak la tapi mau pandai cara setting kasi free... aq biasa pakai operamini handler... ok jugak la walau buka internet mobile version free jugsk hehehehehe...

apa2 pn ni first time aq buat blog... sebelum ni pn aq slalu jgak baca blog org, tapi x terfikir pulak mau buat blog.... mcm na ya??? akhirnya search la d google aq taip blogspot.com suruh buat akaun gmail dan akhirnya siapla blog ni.... mcm jelek plak kan mukadimah q ni tapi ndak pa lah yg penting aq happy hehehehe... apa2 pn klu ada masa nanti aq update lagi blog ni kasi masuk cerita2 yg menarik. satu lagi bahasa aq pakai dlm blog aq ni 100% sabahan style ala2 semporna so kpd yg bkn sabahan arap2 xda masalah la baca blog ni... boleh jugak la kamu blajar2 ckp sabah bah... btul ka? ok itu saja la aq mau tulis sebagai permulaan blog ini.....

nantikan episod akan datang...

COMING SOON...!!!